Als er iemand een liefde heeft voor Cheesecake ben ik het wel. Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit en deel ik deze met de rest van de familie.
Koken kan ik niet super goed, maar bakken vind ik echt geweldig! Ik wil met jullie graag dit lekkere cheesecake recept delen.
Tony Chocolonely en Cheesecake, welke vrouw wilt dat nou niet? Wij hebben twee van deze taarten gemaakt.
Eentje om samen met mijn vriendinnen te eten en de andere is voor mijn schoonmoeder voor moederdag!
Laten we snel beginnen!
De gelatine heb ik zelf weggelaten maar in het originele recept van Jan-Magazine.nl wordt het wel gebruikt.
Oreo’s Vermalen
Als eerste moet je de twee pakken Oreo’s vermalen. Dit kun je het beste doen in een blender of mixer met scherpe messen. Ik deed de oreo’s in de multimixer die ik bovenop mijn grote vriendin en super keukenhulp de OptiMUM keukenmachine kan zetten.
Wanneer de koekjes goed gemalen zijn smelt je de roomboter in een pan.
Ondertussen bedek je je springvorm met bakpapier. Je kunt je springvorm ook gewoon insmeren met boter, zo heb ik het vandaag gedaan. Wanneer de boter helemaal gesmolten is meng je dit met de verkruimelde Oreo’s. Even goed roeren! Daarna bedek je de bodem van je springvorm met het mengsel. Met de bolle kant van de lepel kun je het goed verspreiden en een beetje aandrukken.
Zorg ervoor dat je het ongeveer gelijk hebt zodat je straks een gelijke bodem hebt. Het lijkt alsof het zwaar is aangebrand maar geloof me, straks is deze combinatie super lekker!
De springvorm zet je vervolgens in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
Slagroom & Roomkaas
De volgende stap is om de slagroom te gaan mixen. Mix de slagroom net niet stijf, lekker duidelijk he? Gewoon even flink mixen op de hoogste stand en dan zie je het geleidelijker iets dikker worden. Stop dan met mixen en voeg de roomkaas toe. Meng dit samen tot het een gehele massa word.
Chocolade smelten
Ondertussen ga je 1,5 reep Tony chocolony smelten. Ik deed dit op de au bain Marie manier.
Dus pannetje op het vuur met water en een ander pannetje (of een kom) daar bovenop zodat de chocolade gaat smelten.
Het werkt het beste als je niet alles tegelijk in de pan gooit maar steeds wat kleine chocolade toevoegt.
Wanneer alle chocolade gesmolten is giet je dit bij het de slagroom en roomkaas. Meng dit ook weer goed door elkaar heen.
Gelatine
Als laatste leg je drie gelatine blaadjes in een bakje met koud water. Deze moeten slap worden. Dat duurt meestal een paar minuutjes. Daarna gooi je er eens scheut kokend water doorheen waardoor de gelatine bruikbaar wordt. De gelatine voeg je ook toe bij de slagroom, roomkaas en de gesmolten chocolade.
En in de koelkast maar..
Laat dit een paar minuten goed door elkaar mixen met je keukenmachine. Vervolgens haal je de springvorm weer uit de koelkast en giet je het hele mengsel daarin. De taart moet nu minimaal 3 uur in de koelkast!
Decoreren
Als laatste stap kun je de taart decoreren. Wij hebben nog wat extra Oreo’s en chocolade gebruikt.
Met een kaartje voor Oma, die heel blij gaat zijn!
Zelf vind ik dit een heerlijk recept die heel makkelijk te maken is. Zeker met een goede keukenmachine, leuk als cadeautje voor moederdag!!
Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch.
Geef een reactie